referenties

Veldhuis en Kemper – Cabaretiers

 

IMG_1008Charlotte heeft echt invulling gegeven aan het begrip “Fly on the Wall”. Ze was er wel, ze was er niet. Eigenlijk vergaten we in de soundcheck al dat ze aan het fotograferen was, wat de echtheid en de spontaniteit van de foto’s ten goede kwam. Maar bovenal zijn we heel blij met het resultaat. Voor Richard waren met name de pianofoto’s en z’n handen opeens een geheel nieuwe blik op wat ie zoal doet. Heel blij met de shoot en een zeer professionele opstelling van een prettig mens. Bedankt Charlotte!

 

Annemarie Landman – Verslaggever

 

IMG_1361Charlotte is een middag mee geweest op locatie en heeft vrijwel onzichtbaar haar eigen reportage gemaakt. Tot dat mijn camera en haar camera uitgingen, daarna niets dan gezelligheid. Charlotte is professioneel, maar vooral ook prettig en leuk om mee te werken. Ze weet precies hoe ze zonder ‘aanwezig te zijn’ het beste beeld kan vangen. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Een echt en eerlijk kijkje in het leven van een verslaggever. Voor wie nog mocht twijfelen als je door Charlotte wordt gevraagd: gewoon doen!

 

Beau Schneider – Acteur

 

IMG_2133-1Tijdens mijn werk kreeg ik bezoek van de enthousiaste en zeer genteresseerde Charlotte. Ze zorgde ervoor dat ik me ondanks het vele geklik van de camera erg op mijn gemak voelde en heb haar een kijkje gegeven in mijn acteurs bestaan. Het waren twee leuke ontmoetingen en ik ben erg tevreden met de foto’s.

Veel succes met je boek Charlotte!

 

Jeroen Woe – Cabaretier

 

IMG_5216Gewoon onze voorstelling gespeeld. Geen gerommel in de zaal, geen geluiden. Niet voor aanvang in allerlei poses hoeven staan. Gewoon lekker gespeeld. Na afloop komt Charlotte naar de kleedkamer. Bijna vergeten dat ze er was.. “Is het gelukt?” vragen we. Ze glimlacht van wel. Ze belooft dat ze ons het resultaat zal toesturen.

We zijn niet vaak mooier op de foto gezet dan door Charlotte.

 

Niels Geusebroek – Singer-Songwriter

 

Niels Geusebroek, Q Hotel 2014Als Charlotte aanwezig is, is ze er niet. Dat klinkt gek, maar dit is voor een fotograaf een zeer prettige eigenschap. Voor mij als artiest, maar ook voor het resultaat van de foto’s. Charlotte stelt zich ondergeschikt op, maar ook zeker in dienst van de opdracht. Mocht je wel de moeite nemen om in te gaan op haar aanwezigheid, dan is ze ook nog een heel fijn mens. En de foto’s liegen er niet om.
Ik vond het erg fijn dat je een dag met me meeging.

 

Angelique Vermulm – Moeder/Dochtershoot

 

IMG_5714-1Met een geweldige combinatie van rust en enthousiasme creert Charlotte een fijne shoot. Geen geforceerde bedoeling, maar een spontane aansturing met weinig woorden. Voor het gevoel gaat de fotoshoot eigenlijk vanzelf en dat hebben mijn moeder en ik als zeer positief en prettig ervaren. Laat Charlotte een locatie zien waar je de foto’s wilt maken en ze weet direct hoe ze de locatie moet benutten. ‘Ons plaatje’, een foto samen met mijn moeder is compleet en mijn dank is groot!

 

Jeroen Latijnhouwers – Presentator

 

Een dag uit het leven van’ was een klein geschenk voor mij. Ik zat in mijn laatste week bij mijn werkgever RTL Nederland, vlak voor mijn overstap naar Omroep MAX. Ik had genoeg mooie RTL-herinneringen in mijn hoofd, maar weinig tastbare. Haar kracht bij deze serie is dat je pas achteraf, bij het zien van de prachtige reportage, merkt dat Charlotte aanwezig is geweest. Ze gaat geruisloos te werk, is overal bij, legt alles vast en pikt de mooiste en beste foto’s eruit. En alles in overleg. Betrouwbaar. Ook dat is een kracht.

 

 

Joep Roelofsen – Radio Dj Q music

 

Joep Roelofsen

Op de foto gaan vind ik verschrikkelijk, ik word er ook altijd zenuwachtig van. Charlotte maakt niet alleen fantastische foto’s, ze is ook een gezellig mens en belemmert je niet in je werk.

Achteraf kan ik ook niet spreken van een fotoshoot, meer van een gezellige ochtend waar we toevallig ook mooie foto’s aan over gehouden hebben.