een dag uit het leven van: Thessa Koopman

Naast de welbekende beroepen binnen de entertainmentwereld als acteur, presentator, zanger of radio dj zijn er natuurlijk ook beroepen die wat minder in het oog springen en wat meer op de achtergrond zijn. Dat maakt ze niet minder belangrijk of leuk. Sterker nog, zonder mensen als Thessa is een televisieprogramma, serie of film helemaal niets. Thessa is namelijk allround Make-up Artist! Van pruiken en glamour in het theater tot nepbloed bij Penoza, Thessa is van alle markten thuis. Ze gaf mij een mooi kijkje in haar werkleven op de set van Nick in de Box (Nickelodeon) voor ‘Een dag uit het leven van: Thessa Koopman’!

Thessa leerde ik kennen op een verjaardag. Tijdens ons gesprek vertelde ze wat voor werk ze deed en meteen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen: ik wil Thessa voor ‘een dag uit het leven van’! Zo gezegd, zo gedaan, want bijna een jaar later was het zo ver en stond ik bij Thessa in de visagieruimte van Nickelodeon. Nick in de Box is een nieuws spelprogramma  van Nickelodeon en wordt gepresenteerd door Iris Hesseling en Bart Boonstra, Anouk Maas én Bas. De mysterieuze stem Bas. Niemand weet hoe hij eruit ziet, want waar zit Bas eigenlijk? Een soort JP van Lingo, maar dan wél geestig. ;-)

Rond half 10 was ik in de studio aanwezig en viel meteen met mijn neus in de boter, want Thessa was druk bezig met de visagie van het presentatieteam Iris en Bart. Per dag nemen ze 3 afleveringen van Nick in de Box op, dus dat betekent dat Thessa drie verschillende looks moest maken bij Iris. Er moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met de looks die Thessa eerder maakte bij andere afleveringen. Doen we het haar los of vast? Krul of stijl of toch liever slag? En als we het vast doen, doen we dan een vlecht, een hoge staart of een lage staart? Gelukkig staat heel veel mooi bij Iris!

IMG_6207 IMG_6215-1 IMG_6206

Niet alleen Iris moet in de visagie, ook de man, in dit geval Bart, moet eraan geloven. Dit om ervoor te zorgen dat zijn huid niet gaat glimmen met al die felle lampen op de set. Toen Bart in de stoel zat bij Thessa werd me duidelijk wat een oog voor detail ze heeft, er zaten een paar haartjes van Bart zijn baardje niet in het gareel en die moesten even netjes weggehaald worden.

IMG_6230-1 IMG_6234

Zodra Iris en Bart klaar zijn zit Thessa haar taak er nog niet op. Het is tijd om de set op te gaan! Gedurende de opnames moet de make-up natuurlijk netjes blijven, dus tussen de shots door werkt Thessa de lippen en het haar van Iris bij en zorgt ze dat het haar van Bart goed zit.

IMG_6255 IMG_6265 IMG_6271 IMG_6275

Wat heb ik een bijzonder leuke dag gehad bij Nick in de Box! Het viel me meteen op hoe goed de sfeer is op de set en hoe vriendelijk iedereen is. Een uitzonderlijk team, die met z’n allen een mooi programma maken. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Lieve Thessa, bedankt voor deze fijne dag met een mooie reportage als resultaat. Ook bijzonder veel dank aan Iris en Bart voor hun medewerking en natuurlijk de gezelligheid, het was me een eer!

Nick in de Box is iedere zondagochtend om 9 uur te zien bij Nickelodeon. 

 

Comments (0)