een dag uit het leven van: Joep Roelofsen

Dagelijks luisteren miljoenen mensen naar de radio. Op hun werk, onderweg en thuis. Radio DJ is een prachtig vak, met veel (kleine) geheimen voor de luisteraars. Daarom leek het me ontzettend leuk en interessant om een radio DJ te vragen voor mijn project. Q Music DJ Joey van der Velden gaf me de tip om zijn collega Joep Roelofsen te vragen. Zo gezegd, zo gedaan en gelukkig zei Joep na enige aarzeling : Ja!

In juni 2013 ging ik in alle vroegte richting Amsterdam, want ja ja, Joep maakte toen op zaterdagochtend radio van 07.00u tot 12.00u. Toen ik aankwam bij de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam, waar Q Music gevestigd is, belde ik aan en kwam meneer Roelofsen himself de deur open doen. “Moet jij niet op de radio zijn?” vroeg ik. “Ja, we moeten wel een beetje doorlopen want over 1min30 moet ik weer on air”! zei Joep. Dus hup, de lift in en naar boven. De lift van Q Music is een sensatie op zich en een briljante eerste indruk. Je waant je op een concertlocatie, er komt muziek uit de speakers en discolichten vliegen je om de oren.
Eenmaal boven kom je in een grote, moderne kantoorruimte met een prachtige Wall of Fame, vol met foto’s van de Q DJ’s met allerlei artiesten die in de loop er jaren langs zijn geweest bij Q Music. Op de bovenste verdieping van het pand is de studioruimte waar producer Luc zat te wachten tot Joep terug kwam. “Weet je zeker dat je alles wilt zien hier?” vroeg Joep? Want ja, de magie van het radio maken verdwijnt zodra je ziet hoe alles werkt. Voor mij was dat geen probleem, ik was vooral ontzettend nieuwsgierig naar de kneepjes van het vak.

Na ongeveer 10 minuten werd ik al uit mijn eerste droom gehaald. Zo dacht ik namelijk dat er een nieuwslezer in de studio zat die ieder half uur het nieuws las maar nee Charlotte, dat is niet zo! Meer geheimen zal ik niet verklappen. Immers, een illusionist verklapt zijn trucs ook niet. Behalve bij het tv-programma Goochelaars Ontmaskerd maar goed, dat is een heel ander verhaal.

Radio maken, niets is wat het lijkt, maar veel ook wel ;-) En om er maar een paar clichés in te gooien: Beelden zeggen meer dan duizend woorden en gelukkig hebben we de foto’s!

 Joep Roelofsen Q-Music - Joep Roelofsen Q-Music - Joep Roelofsen Q-Music - Joep Roelofsen Q-Music - Joep Roelofsen

Als je benieuwd bent naar de DJ achter deze foto’s, Joep is samen met Eva Koreman  zaterdag van 10.00u tot 12.00u en zondag van 10.00u tot 13.00u te horen bij Q Music.