een dag uit het leven van: Danie Bles

 Every day is a fashion show, the world is your runway

Een wereld waar ik zelf helemaal niet thuis in ben: de modewereld.  Des te spannender en interessanter vond ik het om bij Danie Bles op bezoek te gaan voor “een dag uit het leven van”. Het kantoor van Danie is gevestigd in het World Fashion Centre. Danie is vooral bekend als styliste van de sterren maar ontwerpt ook haar eigen kleding onder de naam: ByDanie.

Deze dag zou ik achter de schermen fotograferen bij een fotoshoot voor Beaumonde. Met haar PR Manager Masha had ik afgesproken om rond 9 uur aanwezig te zijn. De shoot begon pas rond een uur of 12, waardoor ik ’s ochtends best een tijd heb moeten wachten. Toen Danie in de make-up zat heb ik een aantal foto’s kunnen maken toen visagiste en haarstyliste Xelly Cabau van Kasbergen bezig was om Danie nog mooier te maken.

Danie005zw Danie010

Toen de outfits uitgezocht waren en het haar en de make-up perfect zaten was het tijd voor de shoot. Een stukje van de kelder van het WFC was door fotografe Tarone omgetoverd tot mini studio. Tijdens de shoot droeg Danie verschillende outfits die de stijl van de grote modesteden in de wereld representeren.

Zo is daar Londen:

Danie011

En Milan:

Danie021

In een razend tempo en met veel professionaliteit werden de verschillende outfits geschoten. Tussendoor werden de beelden nog even gekeurd en zodra het naar ieders zin was, op naar het volgende prachtige outfit. Tot slot was het tijd voor Amsterdam, want Neerlands trots kon natuurlijk niet missen.

Danie022

 

Erg leuk om mee te maken en om een kleine indruk te krijgen van de modewereld. Het werd me wel duidelijk dat, hoewel ik het erg interessant vond, ik niets met de modewereld heb. Ik heb veel respect voor deze dames, de modewereld lijkt me keihard en volgens mij ben ik daar veel te nuchter en soft voor. ;-) 

Zie onderstaande links voor meer informatie over:
Danie Bles en ByDanie – www.bydanie.nl
Fotografe Tarone Rachamim – http://www.taronerachamim.com
Visagiste Xelly Cabau van Kasbergen – www.xelly.nl

Comments (0)