een dag uit het leven van: Beau Schneider

Hij studeerde aan de Film Actors Academie, de Amsterdamse Toneelschool én de Kleinkunstacademie en daarnaast beschikt hij ook nog over een gezonde dosis talent. Hij is vooral bekend van GTST waar hij Tim Loderus speelt maar is ook regelmatig in het theater te zien. Zo was hij in 2013 te zien in ‘a life in the theatre’ met zijn vader Eric Schneider en speelt hij tot en met 19 oktober met oa. Freek Bartels, Frederik Brom en Cas Jansen in het prachtige en indrukwekkende toneelstuk ‘The Normal Heart’. Met heel veel trots presenteer ik:

‘Een dag uit het leven van’ acteur Beau Schneider.

Voor veel mensen is het beroep ‘acteur/actrice’ een droom, misschien ook wel voor jou. Maar weet je eigenlijk wel wat het werk precies inhoudt en hoe een dag uit het leven van een acteur eruit ziet? Nee? Maar goed dat dit fotografieproject bestaat dan, want dat ga ik je nu laten zien ;-) Althans, hoe een willekeurige dag van in dit geval Beau Schneider eruit ziet.

Ik ontmoette Beau voor het eerste deel van zijn reportage bij de studio van Endemol waar eind Augustus het GTST Live Event werd georganiseerd. Een soort fandag waar de GTST fans hun idolen in het echt konden zien, ze vragen konden stellen én waarbij de fans als allereerste de seizoensopener konden bekijken voordat het op tv kwam. Beau en zijn collega’s hadden er net een show opzitten, dus het was tijd om gauw te eten, de make-up bij te werken en weer door naar de volgende show.

IMG_2133-1 IMG_2146 IMG_2165-1 IMG_2169

De GTST Live Events werden gepresenteerd door Carlo Boszhard, die ook tijdens de zomerstop de GTST Quiz presenteerde. Gedurende de avond stelde Carlo allerlei vragen aan de acteurs, mochten de fans vragen stellen en werd er uiteraard door de vele fans luidkeels gegild toen de acteurs en actrices de zaal binnenkwamen. Je hebt pas tijdens zo’n avond door hoe immens populair de serie is.

Naast GTST staat Beau ook regelmatig in het theater. Zo speelde hij vorig jaar in een toneelstuk met zijn vader Eric Schneider en staat hij dit najaar op de planken met The Normal Heart, een prachtig toneelstuk over een groep homomannen in New York tijdens de opkomst van de aidsepidemie in de jaren 80 en hun strijd tegen deze ziekte. (zie www.thenormalheart.nl voor de cast en speellijst.)
Het leven van een acteur lijkt voor een buitenstaander veel ‘glitter en glamour’, maar het is een zwaar bestaan. Zo komt het wel eens voor dat Beau om 07.00u in de make-up bij GTST zit, na een draaidag naar de andere kant van het land moet rijden voor een voorstelling in het theater, vervolgens om 02.00u in zijn bed ligt en de volgende ochtend weer in alle vroegte bij GTST moet zijn.

IMG_2334 IMG_2224

Rond 18.00u zijn Beau en zijn collega’s meestal in het theater aanwezig. Ze bereiden zich voor op de voorstelling, eten gezamenlijk en vervolgens is het tijd voor het zenderen en soundchecken. Dat wil zeggen dat de acteurs van de geluidstechnicus hun zender/microfoon krijgen en vervolgens op het toneel een deel van hun tekst voordragen zodat de geluidstechnicus ervoor kan zorgen dat hun microfoon perfect afgesteld staat en dat, tijdens de voorstelling, de mensen in de zaal de acteurs goed kunnen verstaan.

Vervolgens is het tijd voor, wederom, make-up. Beau doet dat in dit geval zelf. Daarna is het tijd voor de laatste voorbereidingen alvorens ze het toneel betreden. De voorstelling gaat beginnen!

IMG_2652 IMG_2685-1 IMG_2703

The Normal Heart is helaas niet meer in de theaters te zien, maar Beau is natuurlijk iedere werkdag om 20.00u op RTL 4 te bewonderen als Tim Loderus in GTST.

Beau, bedankt voor dit unieke kijkje in jouw leven als acteur!

Comments (0)