“een dag uit het leven van”, hoe het begon

“You’re interesting and you’re different. I like that.”

‘Een dag uit het leven van’ is een project waar ik begin 2012 mee ben begonnen, in eerste instantie op mijn portfolio een boost te geven. Ik ben altijd al genteresseerd geweest in achter de schermen reportages. De extra’s op een DVD worden door mij altijd goed bekeken. Ik dacht dat ik vast niet de enige was die dat interessant vind en zo ontstond het idee voor ‘een dag uit het leven van’. In het begin was het voornamelijk uitwerken hoe ik het vorm wilde geven en uiteraard hl veel mensen benaderen. ‘Een dag uit het leven van’ draait om mensen met een interessant(e) hobby/beroep binnen de entertainmentbranche. Ik volg deze mensen een dag of dagdeel en leg dit vast met mijn camera. Het is een soort ‘vlieg op de muur’ project, wat betekent dat de persoon die ik fotografeer eigenlijk niet doorheeft dat ik hem/haar fotografeer. Zanger Niels Geusebroek heeft dit goed verwoord:

“Als Charlotte aanwezig is, is ze er niet. Dat klinkt gek, maar voor een fotograaf is dat een zeer prettige eigenschap. Voor mij als artiest, maar ook voor het resultaat van de foto’s. Charlotte stelt zich ondergeschikt op, maar ook zeker in dienst van de opdracht. Mocht je de moeite nemen om in te gaan op haar aanwezigheid, dan is ze ook nog een heel fijn mens. En de foto’s liegen er niet om. Ik vond het erg fijn dat je een dag met me meeging.”
– Niels Geusebroek

 

Zelf ben ik al op jonge leeftijd door mijn ouders besmet met het theatervirus. Ik schreef op de basisschool mijn werkstuk niet over paarden of puppies, maar over Toon Hermans. Als guppie van 7 keek ik met mijn ouders naar cabaret op televisie. Purper, van Muiswinkel & van Vleuten en Youp van ’t Hek. Het is ook niet raar dat ik, toen ik begon met deze serie, graag wilde aftrappen met een cabaretier. Ik wist inmiddels al een beetje hoe de wereld van theater en cabaret in elkaar steekt maar een hele dag meekijken en fotograferen in het theater was een lang gekoesterde droom.
De eerste echte reportage van ‘een dag uit het leven van’ maakte ik bij cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe. In december 2012 zag ik deze mannen in het theater en was gefascineerd door hun talent. Ik wist dat ik van hen een mooie reportage kon maken en heb ik ze benaderd. Stom verbaasd en dolgelukkig was ik toen ik een ‘ja’ kreeg. Ik kon eindelijk aan de slag! Vele prachtige namen volgden. Presentator Jeroen Latijnhouwers, zanger Niels Geusebroek, acteur Beau Schneider en vele anderen. Voorlopig is `Een dag uit het leven van nog niet af en zal het project voor onbepaalde tijd doorlopen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe namen en sta uiteraard open voor suggesties. Zo zou ik onder andere nog graag een professionele danser(es), een regisseur en een blogger /vlogger volgen en fotograferen. Andere suggesties zijn uiteraard ook welkom!

 

Een mens moet wat te dromen hebben en daarom hoop ik, als de serie af is, de reportage te bundelen tot een boek. Het ultieme kijkje achter de schermen van de entertainmentbranche. Duim je mee?

IMG_6204

een dag uit het leven van Thessa Koopman

IMG_2097-1

een dag uit het leven van Toine van Peperstraten

IMG_5242

een dag uit het leven van Niels van der Laan en Jeroen Woe

IMG_2162-1

een dag uit het leven van Beau Schneider

Comments (0)